Oldalainkat 134 vendég és 0 tag böngészi

A+ A A-

Pünkösdi Rallycross Parádé a 20 éves RabócsiRingen!

Május 15-16-án folytatódik a rallycross őrület Máriapócson Közép-Európa legerősebb bajnokságával!

Aki figyelemmel kísérte a bajnokság első két fordulóját, az biztosan osztja állításunkat, miszerint az idei évben a rallycross talán minden idők legszínvonalasabb bajnokságává avanzsált. A mennyiség (130 induló) mellett a minőség is elérte az európai top mércét és a rendezvények színvonala is hasonló szintre lépett!

Az igen izgalmas, igazi adok-kapok összecsapásokból álló Húsvéti verseny garanciája lehet a Pünkösdi folytatásnak. A pontozás rendszerének köszönhetően az egész bajnokságra érvényes a kiélezett versengés, hiszen minden versenyzőnek, minden futamon ki kell hoznia magából és versenyautójából a maximumot, mivel az előfutamokban nyújtott teljesítménnyel is értékes bajnoki pontok szerezhetőek.

Már csak az előnevezések alapján is, közel 130 pilóta várja a Pünkösdi rajtot!

A legnagyobb figyelmet természetesen a SuperCars kategória kapja, nem véletlenül! A 18 SuperCarsból álló kategóriában a döntőbe jutás is felér egy győzelemmel. A verseny pikantériája, hogy a két élharcos Kárai Tamás és Kiss Pál Tomi a Pünkösdi hétvége mindhárom napját versenyzéssel töltik, két egymástól 2000 km-re lévő helyszínen, csak hogy tovább fokozzák a levegőben is tapintható drámai feszültséget!

 

Hogy hogyan lesznek egyszerre két helyen??

Mindkét pilóta vakmerően elszánt és logisztikában sem járatlan, hiszen a Belgiumban rendezendő Pünkösd szombat és vasárnapi Európa Bajnoki nyitó futam után azonnal útra kelnek. A terveik szerint hétfő reggel nyolckor már rajtvonalra is állnak a RabócsiRingen! Hogy az utazást kinyeri az már hétfő reggel kiderül, viszont hogy ezek után ki lesz a Pünkösdi király, azt megjósolni is lehetetlen.

Az elmúlt két viadalt követően a publikum méltán várhatja Kiss Pál Tamás (Peugeot) és Kárai Tamás (Audi) csatáját, hiszen a pilóták idén már többször is, technikát nem kímélve igazi kuriózumnak számító összecsapásokat produkáltak. Kiss Pál Tomi az első két futam alapján az abszolút első helyről várja a folytatást, a címvédő Kárai pedig tovább fejlesztette 590 lóerős versenyautóját, remélve az új beállításokkal revansot tud venni Kiss Pál Tomitól. Természetesen Wieszt Jankónak (Skoda) és Vass Zolinak (Mitsubishi) is lesz némi beleszólása a dobogós helyek kiosztásába, hiszen mindkét versenyző eddigi teljesítménye méltán adhat bizakodásra okot.  A kilencszeres magyar bajnok Harsányi Zoli (Mitsubishi) Evo 10 premierjét nagyon várjuk, amivel az ígéretek szerint Pünkösdkor debütál majd. Rajthoz áll Mózer Attila (Skoda Fabia) is, akiről kijelenthetjük, hogy a mezőnyben a legjobban rajtoló pilóta is okozhat még meglepetést az élmezőnynek.  Ne felejtsük el az örökös bajnokunkat Kotán Pétert (Ford Escort), aki Húsvétkor igazoltan hiányzott, de most remélhetőleg elkezdheti szezonját, amely zsinórban a harmincadik lehet. Itt lesz még a lánglovagunk Simon Zoli (Mitsubishi), mint ahogy Vnoucsek Doki (Mitsubishi), Hangodi Zoli (Nissan) és Bakonyi Csaba (Mitsubishi) is.         

Super1600 kategóriában már mindenki nagyon várja tavalyi címvédő Szíjj Zsolt „Jolly” (Suzuki) hazai bemutatkozóját, hiszen a Slovákiaringi óriási bukfencét követően technikája csak most állt össze újra.  Fiatal tehetségeink ádáz csatát vívnak a bajnoki címért, lépéselőnyben ezúttal Marton Gergő (Skoda) van, aki három ponttal vezeti a tabellát Kovács Marci (Suzuki) előtt. A szintén ifjú Gerencsér Dávidnak (Suzuki) is fekszik a máriapócsi pálya, így ő is szeretne beleszólni hármójuk csatájába, mint ahogyan a hazai pálya előnyeit élvező Révész Bálint (Skoda) is, aki egyre jobban terelgeti számára még kicsit idegen Super1600-os verdáját.

SuperTouringcars +2000 kategóriában, kíváncsian várjuk a folytatást, mivel a bajnokságot nagy meglepetésre a rallytúrák fenegyereke, Tajmel Tibor (BMW) vezeti, aki olyannyira elszántan kezdett barátja Tóth Attila (BMW) előzésébe, hogy szándékának útjában csak a gumifal szólhatott bele. Rajtvonalhoz áll persze a trió harmadik tagja Csendes Zsolt, aki  brutál erős Opeljével, szintén győzelemre esélyes. Itt lesz Peitler Zsolt (BMW) és Nagy Róbert (BMW) is, akik szintén szeretnék meghódítani a dobogó valamelyik, de lehetőleg a legmagasabb fokát.   

SuperTouringcars -2000 kategóriában ismét nevezett a „verhetetlen” többszörös Európa Bajnok cseh pilóta Roman Castoral (Opel Astra). Az ő skalpjára vadászik a fiatal tehetség, Csirmaz Brúnó (Honda), akinek köridejét elnézve, akár esélye is lehet a lehetetlenre. Itt lesz az idén ebben a kategóriában debütáló és egyre jobban teljesítő Varga Mátyás (Ford) is, akit szintén a dobogó esélyesek között várunk.

Magyar Kupa kétségtelenül az idei év flúgos kategóriája 20 fölötti induló számával. Itt olyan fiatal tehetségek bontogatják szárnyaikat, mint Pleveisz Tamás (Suzuki), Lakatos Lénárd (Suzuki) és Perendy Peti (Suzuki), akik továbbra is vezetik az abszolút tabellát. Végre minden összeállt a hazai vizeken evező Vaskó Dominiknak (Peugeot), aki technikai okok miatt ugyan az első futamot kihagyni kényszerült, viszont Húsvétkor magabiztosan nyerte a versenyt. A mindenre elszánt fiatal pilóta ismét nyerni akar a hazai közönség előtt.

A Suzuki Kupásoknál Kailbach Gergely, Majerszky Gabi és Borbás Bálint nagy csatájára számítunk, amíg a népszerű Astra Kupásoknál Szabó Szilárd, Szabolcs Robi és Laczkó Lehel, mint a tabella jelenlegi első három helyezettje biztosan a dobogóra készül.  

A Junior Kupában, azaz az „abszolút juniorok” kategóriájában Hangodi Bendegúz, Harkányi Máté és Takács Bene magabiztosan teljesít, de a népes mezőnyben még akad olyan, aki beleszólhat hármójuk harcába.

Az Amatőr Bajnokság szintén garantált izgalmakat rejt, hiszen több 40 pilóta fog összecsapni Pünkösdkor az arénában. DIV I. Keleti1600 cm3 kategóriában a tabellát az újoncként debütáló Sárai István (Lada) vezeti, de Tárnok Sanyi (Lada) és Ifj Béke Attila (Lada) is nyerni jön. DIV I. Nyugat1600 cm3 kategóriában a szlovák Roland Pisio (Citroen) magabiztosan uralja az első helyet, őt a régi idők hazai kedvence Bartha Aurél (Honda) és egy szintén szlovák versenyző Tomas Bagos (Fiat Punto) követi.  DIV II. -2000-ben „kis Szamóca” Szabó Dénes (VW) jelenleg az első, ezen változtatni akar Dusan Vince (Skoda) és Berke József (Lada) is, persze nem hiányozhatnak a drift királyai, a Zentai testvérek (Ford) sem a Pünkösdi folytatásról. DIV II. 2000+ kategóriában mindig kilincsre menő viadalokat láthattunk, itt lesz a tavalyi bajnok G. Nagy Zoli (BMW), aki természetesen idén is bajnokságot akar nyerni, itt lesz még Móré Tibi (VW), aki jelenleg a tabella második helyén áll. A BMW-sek közül Tőkés Attila, a debreceni fenegyerek Taskó Rodrigó és a rutinos Béke Attila is rajthoz áll, ők biztosan gondoskodnak majd a Pünkösdi hangulatról.

Minden kategóriában nagy indulószám, és óriási csata várható, új technikákkal és régi arcokkal! Mindezek garantálják a feledhetetlen szórakozást és várhatóan a régi szép időket idézik majd vissza! Jó szórakozást! Várunk mindenkit Pünkösd vasárnap és hétfőn!

 

 

Váltsd meg jegyed elővételben a 20 éves RabócsiRing versenyeire, 20 % kedvezménnyel!Nézői jegyárak:

Kétnapos felnőtt belépő díja (kizárólag elővételben): 4 000 Ft

Kétnapos gyermek belépő díja (kizárólag elővételben): 2 000 Ft

Felnőtt belépő / május 15, vasárnap: 2 000 Ft

Gyermek belépő / május 15, vasárnap: 1 000 Ft

Felnőtt belépő / május 16, hétfő: 2 900 Ft

Gyermek belépő / május 16, hétfő: 1 500 Ft

Parkolás díja: 300 Ft/nap

Elővétel helyszíne:

4405 Nyíregyháza, Pásztor u. 22. vagy 4326 Máriapócs, RabócsiRing versenypálya.

 

Programterv (OAB – Amatőr Bajnokság, RNOB – Rallycross Nyílt Országos Bajnokság)

2016. május 15. vasárnap

10: 00 – 10: 40            I. Edzés                                                           OAB              

10: 40 – 11: 40            I. Edzés                                                           RNOB

11: 50 – 12: 30            II. Edzés                                                         OAB                          

12: 30 – 13: 30            II. Edzés                                                         RNOB

13: 45 – 15: 30            I. Előfutam                                                      RNOB

15: 30 – 16: 30            I. Előfutam                                                      OAB                          

16: 45 – 17: 45            II. Előfutam                                        RNOB csak JK, AD, SD, MK

17: 45 – 18: 45            II. Előfutam                                                    OAB                          

 

2016. május 16. hétfő

08: 00 – 09: 00            Melegítő edzés                                                RNOB                        

09: 00 – 09: 30            Melegítő edzés                                                OAB

09: 30 – 10: 30            II. Előfutam                                        RNOB csak STC, S1600, SC

10: 40 – 12: 40            III. Előfutam                                                   RNOB                        

12: 40 – 13: 30            III. Előfutam                                                   OAB

14: 00 – 15: 15            Elődöntő futam                                               RNOB

15: 15 – 15: 45            Elődöntő futam                                               OAB  

16: 00 – 17: 00            Döntő futam                                                   RNOB            

17: 00 – 17: 30            Döntő futam                                                   OAB

Utolsó döntő futam leintése után 10 perccel díjátadó ünnepség a rajthelynél.

 

 

Rallycross Parádé – minden, mi szem-szájnak ingere…

A május 15-16-i versennyel méltó módon ünnepelték meg a versenyzők a Rabócsiring 20. születésnapját, hiszen a Pünkösdi Rallycross Parádé hihetetlen küzdelmeket hozott minden kategóriában. Mind a profi versenyzők, mind az amatőrök egymásnak feszültek és nem hagyták legyűrni magukat. A nézők és a pilóták is azt kapták, amit imádnak: 110% rallycrosst.

Figyuzz! Újra Trackwood Augusztus 24-25-én!

Ha unod már a Balatonban ázást és eleged van a langyos vízből, akkor végy inkább egy igazi adrenalin fürdőt Máriapócson, hiszen a nemzetközileg ismert és elismert Trackwood garantálja számodra a libabőrt és a felejthetetlen élményeket!

Idén is vár a Kilinccsel Előre Drift Kupa 2016

Idén is vár a Kilinccsel Előre Drift Kupa 2016, július 9-én és 10-én ismét a drift autóktól és a mindenki által imádott keleti blokk csodájától, a Ladáktól lesz hangos a máriapócsi Rabócsiring. Az, hogy miért érdemes velünk tartanotok, az kiderül a cikk végén lévő részletes időtervből. De azt tudjátok, hogy miért szeretik a versenyzők annyira ezt a pályát és miért szeretik a Drifting.hu versenyeit? Erről kérdeztük meg a Pro2 kategória jelenlegi négy legjobb pilótáját.

Pünkösdi Rallycross Parádé a 20 éves RabócsiRingen!

Május 15-16-án folytatódik a rallycross őrület Máriapócson Közép-Európa legerősebb bajnokságával!

Aki figyelemmel kísérte a bajnokság első két fordulóját, az biztosan osztja állításunkat, miszerint az idei évben a rallycross talán minden idők legszínvonalasabb bajnokságává avanzsált. A mennyiség (130 induló) mellett a minőség is elérte az európai top mércét és a rendezvények színvonala is hasonló szintre lépett!

Amire egész évben vártál...

Trackwood! Egy verseny, ami magával ragad, ami megfog és örökké a rabjává tesz. Egy verseny, ami a legismertebb európai drift verseny immár öt éve. Egy verseny, amire már nem kell sokat várnod, hiszen 2016. augusztus 26-án és 27-én ismét magyar és külföldi drift pilótáktól lesz hangos és gumifüstös a máriapócsi Rabócsiring.

TOTAL évadzáró nemzetközi Rallycross parádé a RabócsiRingen

Magyar bajnoki és közép-európai címek is eldőlnek a garantáltan izgalmas hétvégén! Folytatódik az idei küzdelem sorozat, méghozzá nem is akár hogyan! A RabócsiRing új beruházásának köszönhetően egy merőben más és új pályával találkozhatnak a honi és külföldi pilótáink. Mint arról korábban beszámoltunk, a pályafejlesztés több szakágat érint, köztük a rallycrosst is.

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

hasznaltgumi

debrecen musclecars

Turbo Center

TOTALCAR FIGYELŐ

2018. december 12.

Copyright © 2007 - 2018 365hp.ro - Powered By CLAUSWEB